Stel cookie voorkeur in

Welkom op de Wonderwind

Op de Wonderwind leren we kinderen met beide benen op de grond te staan. We willen onszelf graag met hen verwonderen over de wereld om ons heen. En leren hen te vertrouwen op het goede dat er schuilt in alles wat er gebeurt en de anderen die we ontmoeten. We maken kinderen nieuwsgierig naar wat anderen drijft. We geloven dat ze dan, of ze nu groot zijn of klein, met plezier hun talenten durven te laten zien! 

Obs De Wonderwind is een ‘BLICK school’. BLICK staat voor: Boeiend Leren in Capelle en Krimpen. BLICK is een unieke samenwerking tussen primair en voortgezet onderwijs. Samen bieden ze een doorlopende leerlijn aan voor leerlingen van 4 tot 18 jaar. BLICK scholen hebben een openbaar karakter. Iedereen is bij ons welkom! Kijk voor meer informatie op: www.blickoponderwijs.nl 

Wat bieden we?

• Instroom mogelijkheid voor peuters vanaf 3 jaar en 6 maanden voor 1 dagdeel per week. 
• Engels vanaf groep 1
• Edu+ klas: speciale aandacht voor o.a. Chinees en Spaans, filosofie en techniek
• Extra aandacht voor leerlingen met specifieke leerbehoeften
• Up-to-date onderwijs (21st Century Skills)

Een school met internationale klasse

In een open en internationaal gericht land als Nederland is kennis van wereldtaal nummer één voor ieder kind van groot belang. Op de Wonderwind maken we kinderen spelenderwijs vertrouwd met het Engels. Dit geeft ze een betere uitgangspositie voor de rest van hun carrière. Hoe vroeger kinderen leren om ons land en onze cultuur in perspectief te zien, des te makkelijker hebben ze het in het voortgezet onderwijs, tijdens hun studie en later in een baan. 
 

Onderwijskenmerken 

Ontmoeten
We geven kinderen de ruimte om regelmatig iets van zichzelf aan de ander te laten zien, zodat zij steeds andere aspecten van zichzelf oplichten en nieuwsgierig worden naar de ander. 

Vertrouwen
We vertrouwen erop dat er iets goeds schuilt in alles wat er gebeurt. Je hoeft het gedrag van een ander niet te bepalen en je laat al je angsten en zorgen los. 

Eigenheid
Groot of klein zijn is niet belangrijk. We stimuleren kinderen om hun talenten te gebruiken.

Verwondering
Door open te staan voor de wereld is er voor kinderen alle ruimte om zich op school te verwonderen